Mokka gebakjes

Voor de bodem
350 g koude boter, in blokjes gesneden
225 g bloem
150 g cacaopoeder
85 g suiker
1 ei
3 eidooiers
Voor de vulling
100 g melkchocolade
300 ml slagroom
2 eetlepels oploskoffie
1 eetlepel cacao
2 eetlepels boter
Goude kleurstof in poedervorm
8 kleine bakvormpjes

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Vet de bakvormpjes in met boter en bestuif ze met wat bloem. Meng de bloem, cacao en suiker in een kom.
3. Wrijf de boter erdoor tot de mengsel kruimelig word. Klop de eidooiers en het ei los en roer door de kruimels tot een stevig deeg.
4. Verdeel het deeg in 8 delen. Bekleed elk vormpje met deeg. Leg in elk een stukje bakpapier en vul met bakbonen.
5. Bak de vormpjes voor ca. 15minuten. Laat ze helemaal afkoelen. Maak ondertussen de mokkamousse en garnering.
6. Smelt de chocolade. Druip met een lepel wat dunnen sliertjes chocolade op een vel bakpapier en laat ze uitharden.
7. Roer de koffie en cacao door 50 ml water. Roer de koffie mengsel en de boter door de rest van de chocolade en laat het mengsel wat afkoelen.
8. Klop de slagroom lobbig en spatel door de afgekoelde chocolade.
9. Schep of spuit in de vormpjes. Garneer met chocolade sliertjes. Strooi met eetbare goudpoeder.

Kcal per stuk: 800