Mini borrel-flammkuchen

Voor meerdere kleine flammkuchen (borrel- of voorgerechtformaat)

1 recept voor flammkuchen
250 ml crème fraîche
250 g roomkaas
3 banaansjalotten, in dunne ringetjes

1. Verdeel het deeg in kleine porties en rol ze op tot een bal. Rol de balletjes uit tot kleine ovale flammkuchen (bepaal zelf het gewenste formaat).
2. Meng de crème fraîche met de roomkaas. Voeg wat peper toe en bestrijk hiermee de bodems. Beleg met de sjalot.
3. Bak de flammkuchen-bodempjes circa 7 minuten in een oven van 225°C.
4. Neem ze uit de oven en beleg ze met toppings naar keuze. Serveer direct.

Klassieke topping
100 g uitgebakken spekjes

Gerookte zalm
100 g gerookte zalm (dik gesneden van de haas) + geraspte mierikswortel + takjes kervel

Mosterd-ei
1 el mayonaise gemengd met 1 el mosterd + 2 gekookte eieren, in partjes of plakjes + 3 takjes bieslook, gesneden

Haring in mosterdsaus
1 potje kant en klare haring in mosterdsaus (koelvak) + 1 bosui, in ringetjes + paar takjes dille

Ham met asperge
witte of groene aspergepuntjes, geblancheerd in water met zout + plakjes gekookte ham, in reepjes + 1 el kappertjes

Kcal per stuk: 575