Mangalitza gyoza

Voor 75 stuks

Vulling
1 kg gemalen varkensnek (bij voorkeur van het mangalitzavarken)
3 teentjes knoflook, geperst
1 stukje gember (circa 10 x 1 x 1 cm, gesnipperd)
1 sjalot, gesnipperd
4 lente-/bosuitjes,
in ringetjes
10 stengels ­Chinese bieslook, fijngesneden
scheutje sesamolie
2,5 g gemalen witte peper
8 g suiker

Gyoza
2 pakjes gyozavellen (diepvries)
zonnebloemolie, om in te bakken

Serveren
balsamicoazijn, 3 delen
sojasaus, 1 deel

1. Meng alle ingrediënten voor de vulling met 10 gram zout. Maak een klein testballetje en bak gaar. Proef of de vulling op smaak is, voeg even­tueel meer zout en peper toe. Zet de vulling 1 uur in de koelkast om te rusten.
2. Leg de vulling op de gyozavellen, maak de randen vochtig met water en vouw de gyoza dicht tot een dumpling.
3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de gyoza per 6 in de pan en voeg een bodem water toe.
4. Leg het deksel op de pan en laat 4 minuten stomen. Voeg tussentijds water toe als de vulling nog niet gaar is.
5. Bak de gyoza zodra ze gaar zijn krokant in wat zonnebloemolie.
6. Serveer met een Asian-style balsamico (3 delen balsamico en 1 deel soja).

Kcal per persoon: 60