Mac-&-cheeseburger

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten + 2 uur afkoelen

2 el olie
25 g boter
25 g bloem
250 ml gevogeltebouillon
150 g pittige belegen kaas, geraspt
1 el pittige mosterd
½ tl cayennepeper
400 g kleine macaroni
6 kleine eieren
4 runderhamburgers
8 eetlepels hamburgersaus
8 kleine blaadjes kropsla
1 avocado, in plakken
½ bakje tuinkersExtra: 4 kommetjes met ronde bodem, 4 platte taartvormpjes (zie kader)

1. Vet de kommetjes en taartvormpjes in met wat olie.
2. Maak een roux van de boter en bloem. Voeg in delen de bouillon toe en roer tot een gladde gebonden saus.
3. Haal de pan van het vuur en roer de kaas, mosterd en cayennepeper erdoor.
4. Kook de pasta beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Roer de pasta door de kaassaus en verdeel over de vormpjes. Laat afkoelen en opstijven. Haal de pasta uit de vormpjes.
5. Klop 2 van de eieren los en haal de ‘broodjes’ erdoor. Bak ze in delen goudbruin in een frituur van 180ºC. Houd warm in de oven.
6. Bak de hamburgers rosé. Bak de rest van de eitjes in een andere pan ‘sunny side up’.
7. Beleg de platte burgerbuns achtereenvolgens met de burgersaus, slablaadjes, burger, gebakken eitje, avocado en tuinkersblaadjes en dek af met de bolle buns. Garneer rondom met tuinkers.