Linzenmarmercake

Dessert (ca. 18 stuks)

100 g rode linzen
100 g spliterwten
100 g witte bonen
400 g boter (kamertemperatuur)
350 g witte basterdsuiker
6 eieren, gesplitst
225 g patentbloem
10 g bakpoeder
geraspte schil van 1 citroen
150 ml melk
2 el rozenwater

Serveren
nectarines
crème fraîche
honing

Extra: bakvorm 20 x 25 cm

1. Maal de bonen tot een fijn poeder. Houd de kleuren gescheiden.
2. Draai de boter met de suiker in een mixer in circa 10 minuten luchtig met de vlinder. Voeg in delen eerst de dooiers toe aan het mengsel. Voeg daarna de eiwitten in delen toe.
3. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en spatel het met de citroenrasp, melk en het rozenwater tot een glad beslag. Verdeel het beslag in drie gelijke delen en spatel door elk een kleur bonenmeel.
4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en maak drie banen van beslag naast elkaar over de lengte van het blik. Maak met een pollepel een zigzag beweging door het beslag zodat een marmerpatroon ontstaat.
5. Dek de cake af met bakpapier en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Los dan de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rekje.
6. Snijd de cake in rechthoeken en deze rechthoeken in diagonalen.
7. Serveer de cake met partjes gegrilde nectarine, crème fraîche en honing. Garneer met kleine blaadjes munt.

Kcal per persoon: 395