Lava cakes gevuld met hazelnootpasta

Voor 4 personen

25 g kokosolie
100 g hazelnootpasta
2 eiwitten
75 g boter, gesmolten
60 g hazelnootmeel (of amandelmeel)
90 g poedersuiker
50 g bloem
cacaopoeder
chocolade-parels (Callebaut)
hazelnoten met karamel (recept volgt)

1. Smelt de kokosolie en roer er 75 gram van de hazelnootpasta door. Verdeel over mini muffinvormpjes of over siliconenvormpjes van circa 25 ml. Laat een uur opstijven in de koeling en los ze uit de vorm.
2. Sla de eiwitten tot slappe pieken en meng er de gesmolten boter, amandelmeel, poedersuiker, bloem en frambozen door.
3. Vul 4 ingevette cakevormpjes van 125 ml (of siliconen muffinvormen, die lossen makkelijk) tot 3/4 met het beslag.
4. Leg in het midden van het beslag de hazelnootvullingen. Druk ze met een vinger naar beneden zodat het beslag erover stroomt. Er moet een centimeter beslag boven de pastille staan.
5. Bak* de cakejes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160℃. Laat 5 minuten afkoelen en los ze uit de vorm.
6. Serveer de taartjes op een ruim bord en garneer met cacao-poeder, chocolade-parels, rest van de hazelnootpasta en hazelnoten met karamel.