Lasagne van gegrilde groenten

10 personen

1 courgette
1 aubergine
5 champignons
3 paarse penen
1 rettich
5 kleine wortels
200 g uien
6 tomaten
1 kleine pastinaak
4 el olie
3 tenen knoflook, geperst
300 g paddenstoelen (oesterzwammen)
500 g korst- of bladerdeeg
200 g gorgonzola
100 ml crème fraîche
4 eieren
250 ml slagroom
paar takjes basilicum, fijngehakt
paar takjes oregano, fijngehakt
enkele bloemetjes en ‘leftovers’ om te garneren

1. Snijd de groenten (behalve de oesterzwammen) over de lengte in plakken van 1 centimeter. Schep ze om met twee eetlepels olie en de knoflook en rooster ze 15 minuten in een oven van 220ºC.
2. Bak de oesterzwammen een paar minuten op hoog vuur in de overige olie.
3. Beleg het bakpapier in de gastronormbak met het korst- of bladerdeeg en bestrooi met de gorgonzola. Bak de bodem met de gorgonzola 5 minuten voor in een oven van 180ºC.
4. Meng de crème fraîche, de eieren en de slagroom met de basilicum en oregano met een mixer.
5. Beleg de voorgebakken deegbodem met de groenten en paddenstoelen en giet daar het roommengsel overheen. Maak weer een laag met groenten en een laag roommengsel, totdat alle groenten gebruikt zijn.

6. Druk wat oregano tussen de lasagne en bak deze 35 minuten op 180ºC tot de vulling is gestold.

7. Garneer de lasagne met wat kleurrijke bloemetjes en eventuele leftovers en serveer!