Lamsbout met ansjovis en peterseliedressing

Voor 6 personen

1 ontbeende lamsbout van ruim 1 kilo
1 blikje ansjovis op olie
10 teentjes knoflook, in reepjes
5 bosuitjes
3 takjes platte peterselie, blaadjes fijngehakt
3 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
100 g gezouten boter

1. Bestrooi de binnenkant van de lamsbout met zout en peper. Bind de lamsbout op. Snijd de bout tussen de bindtouwtjes circa 2 centimeter in. Duw de ansjovisfilets (bewaar de olie) en de knoflookreepjes in de inkepingen. Snijd de bosui in de lengte doormidden en duw ook deze in de inkepingen. Besprenkel alles met de olie uit het blikje ansjovis en bestrooi met zout en peper naar smaak.
2. Meng de peterselie met de olijfolie en de azijn.
3. Leg de lamsbout in een ingevette braadslee. Snijd de boter in plakken en leg deze op de lamsbout. Braad de lamsbout in een voorverwarmde oven van 180°C circa 1 uur of tot een kerntemperatuur van 60°C. Bedruip regelmatig met de gesmolten boter.
4. Laat de lamsbout nog minstens 10 minuten rusten en serveer met de peterseliedressing.

Tip: Zo’n lamsbout is lekker met klassieke pommes Pont-Neuf en zelfgemaakte mosterdmayonaise.