Kokosijs met kokoscrème en gebrande ananas

Kokos en ananas samen in één gerecht, tropischer kan het bijna niet worden. Maar doordat de ananas ook nog eens gekaramelliseerd wordt en de kokos in twee structuren terugkomt ontstaat helemaal iets bijzonders.

400 ml kokosroom
100 ml kokosmelk
150 ml kokoswater
175 g suiker
handje kokosschaafsel
1 ananas, in 8 plakken
4 el rietsuiker
1 limoen
bloemetjes naar keuze

1. Meng 250 kokosroom met de kokosmelk en het kokoswater. Meng er 150 g suiker door en zet op een lage stand. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Draai er in een ijsmachine ijs van.
2. Rooster het kokosschaafsel in een pan goudbruin. Steek rondjes uit de plakken ananas. Steek er met een kleine steker de harde kern uit. Leg op een ijzeren schaal en bestrooi met de rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrander en laat afkoelen.
3. Verwarm de rest van de kokosroom met de rest van de suiker tot de suiker is gesmolten. Rasp de schil van de limoen erboven. Schep wat van de room in een kom of op een bord. Leg de ananas erop en schep er een bolletje ijs op. Garneer met het kokosschaafsel en wat bloemetjes.