Kokoscocktail met bacon

Voor 4 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten afkoelen

50 g extra pure chocolade
75 ml wodka
75 ml ananas- of sinaasappelsap
150 ml kokoscrèmelikeur (Malibu)
1 el spekpoeder (zie extra recept)

1. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en roer er de wodka en het ananassap door. Laat afkoelen.
2. Verdeel de chocoladedrank over 4 hoge glazen.
3. Vul de glazen af met ijsblokjes tot aan de rand van het glas.
4. Schenk heel voorzichtig de kokoslikeur via het ijs op de chocolade drank (alleen als je voorzichtig schenkt vormen zich twee lagen).
5. Top de cocktail af met het spekpoeder.

Spekpoeder
Bak 100 g gerookt spek uit tot het krokant is. Zeef de spekjes en dep ze vervolgens goed droog met keukenpapier. Laat afkoelen en maal fijn in een kruidenmolentje of keukenmachine.

Tip: gebruik kleine en stevige ijsblokjes en geen crushed ijs of ‘gewone’ ijsblokjes. Hak blokjes uit de ijsblokjesmachine bijvoorbeeld even iets kleiner.