Kip met hooi van het hooihuis

Voor 1 persoon

Paar takjes tijm
Paarntakjes salie
Paar takjes rozemarijn
1 bosje hooi
1 coquelet (450 g)
1/2 citroen, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 scheut olijfolieExtra: vacumeerzak

1. Bind de tijm, salie, rozemarijn en hooi samen tot een bosje en stop dit in het kippetje. Voeg citroen, knoflook en zeezout toe.
2. Vacumeer het maiskippetje met een goede scheut olijfolie in een vacumeerzak in de oven (instellen op kerntemperatuur 79˚C, 100 procent stoom). Zorg dat de zak helemaal luchtdicht is, zodat de smaken erin blijven. Dit duurt 30 tot 60 seconden.
3. Haal de kip uit de oven en koel deze meteen terug in ijswater (in de zak).
4. Voor het serveren: haal de kip uit de zak en verhit deze 15-20 minuten op 180˚C in de oven. Besprenkel tussendoor met het vocht uit de kip.
5. Serveer de kip met zelfgemaakte appelmoes en groenten uit het seizoen.