Kinderpizza van de Zeezot

Saus
4 rode paprika’s
2 sjalotten, gesnipperd
scheutje olijfolie
500 g tomaat
2 teentjes knoflook, geperst
worcestershiresaus naar smaak
sushiazijn naar smaak

Bodem en beleg
1 aubergine, in plakken
olijfolie
200 g bimi
1 ui, in halve ringen
200 g oesterzwam, in reepjes gescheurd
4 flammkuchenbodems (kant-en-klaar)
Parmezaanse kaas naar smaak
evt: plakjes buikspek, parmaham en/of gerookte zalm

Garnering
rucola
zoetzure ui
gedroogde tomaat

1. Pof de paprika’s (bij voorkeur op de barbecue) en haal het zwarte vel eraf. Fruit de sjalot in de olijfolie.
2. Snijd de tomaten en paprika’s in kleine blokjes en laat deze, samen met de knoflook en een scheutje water, in circa 15 minuten gaar worden.
3. Pureer met de staafmixer of thermoblender en kook in tot sausdikte.
4. Breng de saus op smaak met peper, zout, worcestershiresaus en sushiazijn.
5. Verwarm de oven voor op 200˚C. Gril de plakken aubergine kort in de grillpan. Besprenkel royaal met olijfolie en gaar 5 minuten in de oven.
6. Blancheer de bimi, koel terug in ijswater en gril aan twee kanten.
7. Fruit de ui en oesterzwam aan en zet apart.
8. Bestrijk de flammkuchen met de saus en bestrooi met Parmezaanse kaas tot de bodem bedekt is. Beleg met de bimi, ui, oesterzwam en aubergine. Voeg eventueel plakjes buikspek, parmaham of gerookte zalm toe.
9. Bestrooi nogmaals met kaas en bak de pizza’s in 6 minuten gaar op 200˚C.
10. Garneer naar wens met rucola, zoetzure ui en gedroogde tomaat.