Kikkererwtenwafels met ijs

Dessert voor 8 personen

125 g kikkererwten
125 g zelfrijzend
bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl kaneel
50 g witte
basterdsuiker
4 eieren
100 g boter + extra om in te vetten
200 ml melk
75 g gevriesdroogde
crispy frambozen (Sosa)
1 liter stracciatella-ijs
100 g pure chocolade, fijngehakt
100 g pecannoten, fijngehakt
Extra: wafelijzer

1. Maal de kikkererwten tot poeder en meng dit met bakmeel, bakpoeder, zout, kaneel en suiker.
2. Breek de eieren erboven en roer alles tot een dik, glad beslag.
3. Smelt de boter in een steelpan en giet de melk erbij zodra de boter is gesmolten. Verdun het beslag al roerende met de lauwe melk en gsmolten boter tot het beslag redelijk vloeibaar is.
4. Vet een wafelijzer in met een klein beetje boter (alleen voor de eerste keer bakken). Vul het wafelijzer met beslag en bak de wafel in een paar minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit en roer het beslag telkens even door. Laat de wafels afkoelen.
5. Maal 25 g van de gevriesdroogde frambozen tot poeder.
6. Beleg een wafel met 4 bollen ijs en verdeel het ijs tot een egale laag over de wafel. Druk er een andere wafel op.
7. Snijd de wafels in vieren en druk de snijkanten van de wafels afwisselend in de gevriesdroogde frambozen, fijngehakte chocolade en pecannotenkruim. Maak boven een bord met een sjabloon een ronde cirkel van de rest van het frambozenpoeder. Zet hierop 3 stukken wafel.

Kcal per persoon: 605