Kidneybonenijs met sesamkletskoppen

Dessert voor 8 personen

200 g kidneybonen
1 tl baking soda
1 blikje gecondenseerde melk
1 tl vijfkruidenpoeder
½ cantaloupe
100 ml rodebietensap
24 zwarte sesamkletskoppen (zie extra recept)
24 blaadjes Shiso PurpleExtra: ijsmachine

1. Week de kidneybonen 8 uur in ruim water en kook ze daarna gaar met de baking soda: zo worden ze wat zachter. Giet af en laat afkoelen.
2. Pureer de kidneybonen met de gecondenseerde melk en kruidenpoeder en laat afkoelen. Draai tot ijs in een ijsmachine.
3. Snijd de meloen in plakken van 5 mm op de snijmachine. Steek er rondjes uit van 5 cm ø.
4. Kook het bietensap in tot siroop.
5. Serveer het ijs in bolletjes tussen zwarte sesamkletskoppen, plakjes meloen en blaadjes shiso. Druppel er
wat bietensiroop naast.

200 g kidneybonen
1 tl baking soda
1 blikje gecondenseerde melk
1 tl vijfkruidenpoeder
½ cantaloupe
100 ml rodebietensap
24 zwarte sesamkletskoppen (zie extra recept)
24 blaadjes Shiso PurpleExtra: ijsmachine

Maal het sesamzaad tot poeder. Meng met de overige ingrediënten en laat een halfuur opstijven in de koeling. Maak van karton een sjabloon voor cirkels van 6 cm. Spatel het beslag met het sjabloon op siliconenmatjes. Bak de tuiles 5-8 minuten in een oven van 200°C. Laat afkoelen.

Kcal per persoon: 380