Katsu van aubergine

2 aubergines
1 el miso yuzu
1 el Tomasu sojasaus
1 meiraap, in flinterdunne halve plakjes
½ komkommer, in dunne plakjes
rijstazijn
4 el bloem
2 eieren, losgeklopt
12 el panko
3 liter frituurolie
geroosterd sesamzaad

1. Snijd de kroon van de aubergines en snijd ze in de lengte in dikke plakken. Meng de miso met de sojasaus en bestrijk hiermee de aubergines. Laat ze in een schaal 30 minuten marineren.
2. Meng het meiknolletje met de komkommer en de azijn. Voeg zout naar smaak toe en laat even marineren.
3. Dep de aubergineplakken droog, bestuif rondom met bloem, haal door het ei en druk ze stuk voor stuk stevig in de panko. Zorg ervoor dat het rondom goed bedekt is.
4. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de plakken in circa 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
5. Serveer met het komkommermengsel, bestrooid met sesamzaad.