Katsu Sandu

4 dikke plakken varkensfilet (Iberico of Livar), ca. 150 g per stuk
4 el Tomasu sojasaus
100 g rode spitskool, in flinterdunne reepjes
2 el rijstazijn
4 el bloem
2 eieren, losgeklopt
8 flinke el panko
3 liter frituurolie
4 el tonkatsusaus
8 dikke plakken zacht witbrood (naar wens met of zonder korst)

1. Plet de plakken vlees een beetje zodat de structuur wat ‘breekt’ en meng met de sojasaus. Zet afgedekt 12 uur weg.
2. Meng de kool met de azijn en een flinke snuf zout. Marineer een half uurtje zodat de kool zacht wordt en mooi roze kleurt.
3. Dep het vlees droog, bestuif rondom met bloem, haal door het ei en druk ze stuk voor stuk stevig in de panko. Zorg ervoor dat het rondom goed bedekt is.
4. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de schnitzels in circa 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken en een paar minuten rusten op keukenpapier.
5. Besmeer 4 sneden brood met de tonkatsusaus, verdeel de kool erover, leg er een schnitzel op en bedek met nog een snee brood. Serveer direct.