Katsu kare

Lunch of diner voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten + 12 uur wachttijd

4 kipfilets
4 el Tomasu sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
1 winterpeen, geschild en in brunoise
2 vastkokende aardappels, geschild en in brunoise
150 g shiitake
4 el bloem
2 tl kerrie madras
250 ml kippenbouillon
300 g rijst
2 eieren, losgeklopt
8 el panko
3 liter frituurolie
4 porties gekookte rijst
srirachamayonaise, naar smaak

1. Snijd de kipfilet horizontaal in plakken en meng met de sojasaus. Zet afgedekt 12 uur weg.
2. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de ui met de wortel, aardappel en shiitake 5 minuten. Bestrooi met 1 eetlepel bloem en de kerriepoeder. Roer even door en blus af met de kippenbouillon. Stoof alles in circa 30 minuten gaar. Voeg water of bouillon toe als het te dik wordt. Stoom intussen de rijst gaar.
3. Dep het vlees droog, bestuif rondom met de rest van de bloem, haal door het ei en druk ze stuk voor stuk stevig in de panko. Zorg ervoor dat het rondom goed bedekt is.
4. Verhit de frituur-olie tot 180ºC en frituur hierin de schnitzels in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken en enkele minuten rusten op keukenpapier. Serveer met de rijst en de saus.

Tip
Ook lekker met ananas-chilisaus voor een zoet, maar pittig accent.

Kcal gehele recept: 735