Kaiserschmarrn

Voor 1 portie

25 g blauwe rozijnen
300 ml rum
110 g bloem
4 eieren
75 ml volle melk
8 g vanillesuiker
1 klontje roomboter
50 ml appelmoes
50 g preiselbeerencompote
5 g poedersuiker

1. Laat de rozijnen minimaal een half uur wellen in de rum (maar liever langer).
2. Meng bloem, 3 eieren, melk en vanillesuiker in een mengkom tot een glad beslag. Voeg de rozijnen toe en roer ze er met een spatel doorheen.
3. Splits het overgebleven ei. Klop het eiwit luchtig met de mixer.
4. Voeg het eiwit toe aan het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.
5. Verhit de boter in een koekenpan en laat het beslag erin lopen. Leg een deksel op de pan en laat dit 4-6 minuten staan. Draai om zodra de onderkant een egale, bruine kleur heeft.
6. Maak met twee spatels de kaiserschmarrn kapot.
7. Serveer met de appelmoes en compote en bestrooi met poedersuiker.

Kcal per persoon: 1785