IJs van pistache-wittechocoladepasta

Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten ijs draaien

175 g pistache-wittechocopasta (zie extra recept)
350 ml room
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 el honing
50 g pistachenoten
100 g witte chocolade
Maldon zeezoutvlokkenExtra: ijsmachine

1. Meng de 150 gram van de chocoladepasta met 250 ml van de room. Draai in de ijsmachine tot ijs.
2. Breng de rest van de room met de basterdsuiker en honing aan de kook. Laat koken tot de siroop karamelliseert.
3. Draai de helft van pistache­noten tot poeder in een molentje, hak de andere helft grof.
4. Smelt de witte chocolade au bain-marie en smeer uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met de grof gehakte pistachenoten en laat opstijven. Snijd in driehoeken.
5. Serveer het ijs op een ruim bord in een pallet van de overige chocoladepasta, pistachekruim, driehoek van witte chocolade, zeezoutvlokken en swirls van de karamelasiroop.

Pistache-wittechocoladepasta met karamel en zeezout
Voor 1 pot van ca. 400 g
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur afkoelen125 g witte chocolade
150 g gepelde pistachenoten
50 g poedersuiker
50 g notenolie
3 g Maldon-zeezoutvlokken
25 g karamelstukjes, grof gehakt

1. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Maal de noten fijn en voeg de gesmolten chocolade en suiker toe. Giet er langzaam al draaiende de olie bij.
3. Haal uit de machine en spatel de zeezoutvlokken en karamelstukjes erdoor.