Iete Braeken
Iete Braeken is horecamanager bij Brasserie Net even Anders, onderdeel van Thermae Son. De kaart is geïnspireerd op de Belgische keuken.

“Ik ben zelf in Vlaanderen geboren, dus de focus op de Belgische keuken is voor mij heel logisch. Toch zijn er in Nederland maar weinig andere restaurants die zich door de zuiderburen laten inspireren. Misschien ligt België té dichtbij – je gaat immers gemakkelijk een dagje naar Antwerpen of Gent en kunt daar dan genieten van lokale gerechten. De Belgische keuken is ontstaan uit de klassieke Franse keuken. Als je in Nederland laagdrempelig Frans wilt eten, dus niet op sterrenniveau, heb je niet zo heel veel keuze. We krijgen dan ook veel enthousiaste reacties van onze gasten. In onze brasserie doen we het, zoals de naam al verraadt, nét even anders dan in een ‘standaard’ Nederlandse brasserie. Onze gerechten zijn verfijnder en ook wat bourgondischer. Op onze menukaart tref je bijvoorbeeld geen kipsaté aan. En wel een tosti, maar dan een elegante croque monsieur. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende Belgische klassiekers, zoals de garnalenkroket, Vlaams stoofvlees en paling in ’t groen. Voor onze tournedos gebruiken we vlees van het runderras Belgisch witblauw. Ook Gentse waterzooi ontbreekt niet, een eeuwenoud Vlaams streekgerecht dat zowel met kip als met vis wordt gemaakt. Wij maken beide varianten, je kunt zelf je voorkeur aangeven. Overigens nemen we niet alle Vlaamse gebruiken over. In Vlaanderen word je in een restaurant vaak wat gereserveerder behandeld dan in Nederland – een opvallend cultuurverschil tussen beide landen. Maar wij maken graag een praatje aan tafel en houden de sfeer het liefst ontspannen en informeel.”