Heldere rabarbersoep met basilicumsorbet

Dessert voor 4 personen

400 ml basilicumsorbet (zie extra recept)
6 kiwi’s
400 ml rabarbersoep (zie extra recept)
50 g Tomberry’s
4 krokante rabarberberchips (zie extra recept)

1. Verdeel het sorbetijs over 4 rechthoekige siliconen vormpjes van 100 ml. Laat een uur opstijven in de vriezer.
2. Schil de kiwi’s en snijd er 4 in roosjes. Snijd de andere kiwi’s in fl interdunne plakjes.
3. Serveer de rabarbersoep in glaasjes met in het midden een kiwiroosje. Leg er Tomberry’s omheen. Leg de plakjes kiwi naast het glaasje met daarop een rechthoek van basilicumsorbet. Garneer met een krokante rabarberstengel.

Rabarbersoep (voor 1 liter)
1500 g rabarber, fi jngesneden
100 g suiker
1 kaneelstokje
500 ml water

Breng de ingrediënten tegen de kook aan en laat 30 minuten zachtjes koken. Giet af op een kaasdoek en laat uitlekken.

Basilicumsorbet (voor 1 liter)
450 ml basilicumsiroop (Monin)
500 ml water
rasp en sap van een ½ limoen
1 blaadje gelatine
20 g basilicum, fi jngehakt

Meng de basilicumsiroop met 400 ml van het water. Breng de rest van het water aan de kook en los hierin de (geweekte) gelatine op. Draai tot ijs in de machine. Voeg de fi jngehakte basilicum toe als het ijs begint uit te zetten.

Rabarberchips
1 rabarberstengel
500 ml suikersiroop

Snijd de rabarber in smalle stroken. Snijd met een mandoline of snijmachine over de lengte in flinterdunne plakjes. Verhit de rabarberslierten in de suikersiroop en laat 10 minuten trekken. Laat uitlekken (bewaar de siroop) en leg de slierten naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Droog 2 uur in de oven op 800C. Wikkel de nog warme rabarberslierten in spiraalvorm om een stokje.

Kcal per persoon: 375