Handtruffels met blond bier, geiten­kaas en honing

Voor ca. 20 handtruffels
Bereidingstijd: 60 minuten + 210 minuten opstijven

120 g melkchocolade
30 g zachte geitenkaas
60 ml blond bier
1 el honing
15 g boter
200 g pure chocolade
150 g cacao

1. Smelt de melkchocolade in een pannetje op laag vuur.
2. Voeg geitenkaas, bier, honing en boter toe en roer tot een gladde ganache. Laat de ganache 3 uur in de koelkast opstijven.
3. Schep met een ijslepel circa 20 porties uit de ganache en rol tot mooie balletjes. Laat opnieuw 15 minuten opstijven.
4. Smelt intussen de pure chocolade in een pannetje op laag vuur. Wrijf wat gesmolten pure chocolade tussen je vingers. Bedek elk ganacheballetje met je chocoladehanden rondom met een laagje chocolade en laat ze dan in een bak met de cacao vallen. Schud de bak zodat de balletjes rondom met cacao zijn bedekt.
5. Laat ze hard worden en schud de overgebleven chocolade van de truffels.

Kcal per persoon: 130