Grissini

10 stuks

250 g bloem
olijfolie
4 g gedroogde gist
150 ml lauwwarm water
2 el fijngehakte rozemarijn
grof zeezout

1. Zeef 250 g bloem met ½ tl zout boven een kom.
2. Voeg 1 el olijfolie, 4 g gedroogde gist en 150 ml lauwwarm water toe. Kneed er een soepel deeg van.
3. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat is of water als het te droog is. Doe in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
4. Kneed het deeg door en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Kneed door en verdeel in 10 kleine bolletjes.
5. Rol ze uit tot lange stengels. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met 1 à 2 eetlepels olijfolie.
6. Bestrooi ze met 2 el fijngehakte rozemarijn en grof zeezout.
7. Bak ze 20 minuten op 180ºC.