Graskaassigaartjes met groenepaprika-korianderchutney

Voor 4-8 personen

1 el olijfolie
1 groene paprika, in kleine brunoise
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl korianderzaad
½ glas witte wijn
1 el wittewijnazijn
1 el suiker
half bosje koriander
ca. 200 g graskaas (korstjes eraf)
½ pak brickdeeg (5 vellen)
1 tl komijnzaad
snufje chilivlokken
1 ei, losgeklopt
1 liter frituurolie

1. Verhit de olie in een steelpan en fruit hierin de paprika, sjalot, knoflook en korianderzaad 10 minuten op lage stand. Voeg de witte wijn, azijn en suiker toe en laat alles op middelhoge stand 20 minuten zacht koken en indampen. Laat afkoelen.
2. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel meer azijn of suiker. Je kunt de chutney grof laten of even pureren met een staafmixer. Hak bijna alle koriander grof en meng door de chutney.
3. Snijd de kaas in 20 gelijke reepjes van circa 7 cm lengte.
4. Neem 1 brickvel en snijd er 4 gelijke punten uit. Leg een velletje met de punt naar boven op een werkblad. Leg een reepje kaas aan de onderkant, bestrooi met wat komijnzaadjes en chilivlokken en leg er een blaadje koriander op. Bestrijk het brickdeeg met het losgeklopte ei, vouw de zijkanten naar binnen en rol het sigaartje netjes op richting de punt. Druk alles goed aan. Maak op deze manier 20 sigaartjes en leg ze op een schaaltje tot gebruik (dek af met vershoudfolie want het deeg droogt snel uit).
5. Frituur de sigaartjes in circa 3 minuten goudbruin in frituurolie van 180°C.
6.
Serveer gloeiend heet met de chutney.