Gin-tonicspheres met basilicumolie

20 stuks

5 g alginaatpoeder
150 ml tonic
30 g gin
50 ml komkommersap
3 g calciumlactaat
1 g xanthaangom
1 el basilicumolie
5 cm komkommer,
in brunoise
basilicumcress

1. Los het alginaat op in een liter water met een staafmixer. Laat 1 uur staan op kamertemperatuur om te ontluchten.
2. Meng de tonic, gin, komkommersap, calcium en xanthaan met een staafmixer. Laat even staan om lucht te laten ontsnappen. Verdeel over de siliconenvorm en vries in.
3. Doe de basilicumolie in de injectienaald.
4. Leg de bevroren gin-tonicbolletjes steeds met 5 tegelijk in het algenbad. Wentel ze even om. Spuit na circa 3 minuten, als ze zijn ontdooid, met een injectienaald kleine beetjes basilicumolie in de gin-tonicbolletjes. Duw voorzichtig het gaatje van de naald goed dicht. Leg ze nog 30 seconden in het algenbad en schep ze eruit met een schuimspaan. Doe over in een bakje met schoon water en laat ze daarin nog 15 minuten staan.
5. Schep de gin-tonic­spheres uit het water met een schuimspaan en serveer op lepels met komkommerbrunoise en een paar takjes cress.