Gimbap

Hoofdgerecht voor 4 personen

200 g sushirijst
1 el sesamolie
1 el rijstazijn
4 norivellen
omelet van 2 eieren, in reepjes
100 g worteljulienne
1 el rijstazijn
150 g wilde of bladspinazie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el sesamolie
100 g ingelegde daikon
(zie extra recept)
200 g bulgogi (rundvleesplakjes)
Sesame Soysauce (Kewpie)

1. Kook de sushirijst gaar. Breng op smaak met de sesamolie, rijstazijn en wat zout. Laat afkoelen en schep af en toe om.
2. Breng de worteljullienne op smaak met rijstazijn en wat zout. Meng goed en laat 15 minuten staan zodat de wortel iets zachter wordt.
3. Rol de rijst in norivellen als sushi-maki en vul ze ruim met reepjes omelet, spinazie (zie recept Bibimbap, stap 4), ingelegde daikon en bulgogi (zie recept Banchan, stap 10).
4. Serveer met de Sesame Soysauce en ingelegde daikon.

Dunmuji (ingelegde daikon)
500 g daikon
100 g rijstazijn
50 g suiker
1 el kurkuma

1. Snijd de daikon in dunne reepjes op een mandoline. Verhit de rijstazijn met de suiker, kurkuma en 3 gram zout. Roer tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de daikon en meng goed. Laat minimaal een nacht staan.
2. Knijp het vocht er voor gebruik in de gambap uit.

Kcal per persoon: 340