Geroosterde minigroenten met tomatendressing

10 personen

10 gele bietjes
10 kleine chioggiabieten
2 pakjes minipeentjes
10 minicourgettes
10 minivenkels
3 trostomaten
2 el fijngehakte bladpeterselie
2 el fijngehakte basilicum
100 ml olijfolie
1 el kappertjes
50 g zwarte olijven
1 fijngehakt teentje knoflook
1 tl geraspte citroenschil
peper
zout

1. Maak 10 kleine gele bietjes, 10 kleine chioggiabieten, 2 pakjes minipeentjes, 10 minicourgettes, 10 minivenkels schoon en hussel elk apart om in een kom met olie, peper en zout.
2. Spreid uit op een bakblik en rooster ze in de oven. Rooster op 200ºC de bietjes 30 minuten, de peentjes en venkel 20 minuten en de courgette 10 minuten.
3. Houd alle groenten tot serveren warm in een oven van 80ºC.
4. Maak intussen de dressing. Ontvel daarvoor 3 trostomaten, en snijd het vruchtvlees, zonder zaden, in kleine blokjes. Meng met 2 el fijngehakte bladpeterselie en 2 el fijngehakte basilicum, 100 ml olijfolie, 1 el kappertjes, 50 g gehakte zwarte olijven en 1 fijngehakt teentje knoflook.
5. Verwarm de saus voorzichtig tot hij lauw is. Roer er vlak voor het serveren 1 tl geraspte citroenschil door.
6. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Serveer de dressing bij de gegrilde groenten.