Gerookte mozzarella met grove remoulade en radijs

Voor 4 personen

2 cornichons, in kleine blokjes
1 tl kappertjes
1 gekookt ei, in kleine blokjes
2 takjes peterselie, de blaadjes grof gehakt
1 takje dragon, de blaadjes grof gehakt
1 takje kervel, grof gehakt
1 tl grove mosterd
1 el olijfolie
4 bolletjes mozzarella (50 g per stuk)
6 radijsjes, schoongemaakt
een plukje BroccoCress
1 el amandelolieExtra: apparaatje om koud te roken (bijv. Chef Aladin instant smoker), rookmot

1. Meng de cornichons met de kappertjes, ei, groene kruiden, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Houd apart.
2. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en dep ze droog. Doe ze in een bakje en dek af met vershoudfolie. Maak een gaatje in de folie en leg een vel vershoudfolie klaar om later mee af te dekken.
3. Stop wat rookmot in het rookapparaatje, doe het slangetje door het gat in de vershoudfolie en steek de mot aan. Blaas de rook ongeveer 10 tellen in het bakje met mozzarella en zet het apparaatje uit. Dek het gat in de folie af met het extra vel folie en laat de mozzarella zo in de rook een kwartier staan.
4. Schep een lepel van het cornichon-eimengsel op de borden en leg de gerookte mozzarella erop.
5. Schaaf met een mandoline dunne plakjes radijs over de mozzarella.
6. Garneer met wat BroccoCress en besprenkel met amandelolie. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en serveer.