Gentse waterzooi met kip

Voor 4 personen

1 kg verse kipfilet of kippendij
1 l kippenbouillon
2 dl room
2 wortelen, in julienne
1 prei, in julienne
2 stengels bleekselderij, in julienne
1 klontje boter
2 eidooiers
evt. 4 gekookte (vastkokende) aardappelen, in kwarten
peterselie

1. Leg de kip in de warme bouillon en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, zodat de kip mooi, sappig gaar wordt en niet droog.
2. Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon. Zet terug op een lage stand en voeg de helft van de room toe. Laat niet meer koken.
3. Stoof de groenten gaar in een pan met de boter.
4. Haal de bouillon van het vuur. Maak een liaison van de eidooiers en de overige room en bind hiermee de bouillon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
5. Serveer in diepe borden. Begin met de groenten, leg daarop de kip (getrancheerd) en giet dan de soep erover. Serveer je de waterzooi als hoofdgerecht, kook dan de aardappelen en serveer deze erbij. Werk af met fijngesneden peterselie.

Kcal per persoon: 515