Gekonfijte kwartelboutjes

18 stuks

1 kilo kwartelboutjes
1 liter ganzenvet
paar takjes rozemarijn
5 geplette teentjes knoflook
basilicumblaadjes
pesto-mayonaise
aioli-espelette
citroen-karwijmayonaise

1. Bestrooi 1 kilo kwartelboutjes met zout en peper.
2. Smelt een paar eetlepels van 1 liter ganzenvet in een ruime koekenpan en bak hierin de boutjes in twee delen rondom bruin.
3. Doe de boutjes over in een ovenschaal en voeg de rest van het ganzenvet toe.
4. Zet de schaal in een oven van 120ºC tot het vet helemaal gesmolten is en de boutjes onderstaan. Druk er een paar takjes rozemarijn en 4-5 geplette teentjes knoflook tussen.
5. Dek de schaal af en konfijt de boutjes nog 1,5 uur in de oven tot het vlees makkelijk van het bot valt. Haal de boutjes uit het vet en laat goed uitlekken. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met de velkant naar boven.
6. Rooster nog een paar minuten onder de grill, zodat de velletjes krokant worden.
7. Serveer de gekonfijte boutjes op een schaal met drie kleine bakjes pesto-mayonaise, aioli-espelette en citroen-karwijmayonaise.
8. Garneer met basilicumblaadjes.