Gebakken cheesecake met chocolade en bieten

Voor 12 porties
Bereidingstijd: 45 minuten + 55 minuten oventijd + 120 minuten opstijven

50 g boter
200 g gemberkoekjes
1 el cacao
½ tl zout
2 el roomkaas

Vulling
200 g pure chocolade van goede kwaliteit
425 g roomkaas
135 g Griekse yoghurt
200 g gekookte bietjes, gepureerd
4 grote eieren
90 g suiker
25 g cacao
½ tl zout
merg van 1 vanillestokje

Decoratie
200 g pure chocolade
2 el cacao

Extra: springvorm van 26 cm ø

1. Smelt de boter en bestrijk de binnenzijde van de springvorm met een deel ervan.
2. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruim. Bestrooi de binnenkant van de vorm met 2 eetlepels van het koekkruim en schud goed zodat de zijkanten en bodem bedekt worden.
3. Meng de overige gesmolten boter met cacao, zout en roomkaas en schep dit mengsel op de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
4. Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie.
5. Klop de roomkaas, yoghurt, bieten, eieren en suiker tot een gladde massa en roer door de gesmolten chocolade.
6. Vul de springvorm met de vulling en zet onderin een oven van 110ºC. Bak de taart ca. 55 minuten (de vulling zal in het midden nog niet helemaal gestold zijn). Haal uit de oven en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen. Zet in de koeling en laat de taart 2 uur opstijven.
7. Smelt intussen de chocolade voor de decoratie en spuit op een vel bakpapier figuurtjes om de taart mee te decoreren.
8. Haal de taart uit de springvorm, bestuif met cacao en plak de figuurtjes tegen de taart met wat extra gesmolten chocolade.

Tip
Gebruik de kant-en-klare bietencrème/puree van Smeding

Kcal per persoon: 495