Gazpacho van bospeen

1 liter

100 ml slagroom
2 cm verse gember
1 knoflookteen
400 g bospeen
1 rode peper
6 dl groentebouillon
2 el fijngehakte koriander
peper
zout

1. Breng 100 ml slagroom met 2 cm verse gember in dunne plakjes en 1 geplet teentje knoflook tegen de kook. Laat van het vuur af 10 minuten trekken.
2. Zeef en laat volledig afkoelen.
3. Schil 400 g bospeen met een dunschiller en snijd in stukken van 3 cm.
4. Verwijder de zaden van 1 rode peper.
5. Giet 6 dl groentebouillon op de peen en peper en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken op lage stand.
6. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
7. Sla de slagroom lobbig.
8. Verdeel de soep over kleine glaasjes en schep op elk glaasje soep een beetje slagroom.
9. Garneer met 2 el fijngehakte koriander.