Fortune cookies

Voor circa 20 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten wachttijd

100 g boter
ca. 3 eiwitten (100 g)
150 g fijne kristalsuiker
125 g bloem
1 tl vanillepasta

Extra: bakmatje, strookjes papier met leuke tekst

1. Laat de boter op lage stand smelten en weer wat afkoelen.
2. Roer de eiwitten door de suiker tot de suiker opgelost is (niet kloppen, want het moet beslag worden en geen meringue). Voeg de bloem lepel voor lepel toe en daarna de gesmolten boter. Meng er ten slotte de vanillepasta en een snuf zout door en laat minstens een half uur rusten (een nacht in de koeling mag ook, maar verwerk het op kamertemperatuur).
3. Neem een bakmatje en schep er een lepel beslag op. Strijk het gelijkmatig uit tot een mooi rondje (voeg indien nodig 1-2 eetlepels water toe om het beslag dunner te maken). Maak zo 3 of 4 rondjes en bak deze circa 6-9 minuten in een oven van 180ºC. Haal ze uit de oven zodra de rand lichtbruin is en de binnen­kant stevig, maar niet bruin.
4. Vouw ze dubbel met een briefje ertussen. Druk ze dan met de vouwrand op de rand van een pan of kom zodat je de kenmerkende vorm krijgt en het papiertje ‘opgesloten’ zit. Laat ze afkoelen in een klein vormpje, zodat ze in vorm blijven.
5. Herhaal met de rest van het beslag.

Kcal per persoon: 90