Fondue van Vacherin Mont d’ or met gekarameliseerde peer

Voor 4-6 personen

1 Vacherin Mont d’ Or (550 g)
2 el eau de vie (Poire Williams)
paar takjes rozemarijn
2 handperen
20 g boter (2 el)
50 ml ahornsiroop
kletsenbrood / notenbrood voor bij fondue

1. Maak een aantal inkepingen in de bovenkant van de Vacherin en steek hier de een paar takjes rozemarijn in. Giet de au de vie er op. Dek het kaasje af met folie en gaar 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180℃.
2. Schil de peren, snij doormidden (over de lengte), verwijder het klokhuis met een parisienneboor en snijd de helften elk in 4 parten.
3. Verhit boter en ahornsiroop in een koekenpan en voeg de parten peer toe. Bak op matig vuur tot de siroop begint te karamelliseren op de peren. Keer af en toe.
4. Serveer de stukken gekaramelliseerde peer bij de Vacherin-fondue.

Tip: Lekker met noten- of kletzenbrood