Floating fruit-margarita

4 stuks

200 ml tequila
100 ml triple sec
50 ml blanke siroop
200 ml koud water
50 ml limoensap
2 g xanthaangom
1 el eiwit
50 g (gekleurd) zout
50 g fruit in stukjes van ½ cm (aardbei, groene appel, meloen, rode bessen, blauwe bessen)

1. Mix de tequila, triple sec, siroop, water en limoensap. Los de xanthaan erin op met een staafmixer.
2. Ontlucht het mengsel in een platte bak met de vacumeermachine.
3. Maak de randen van 4 margaritaglazen vochtig met een beetje eiwit en druk ze in het zout. Vul de glazen met de dikke margarita.
4. Plaats met een pincet stukjes fruit in de margarita’s (door de dikte van de vloeistof blijft het fruit hangen op de plaats waar je het loslaat). Maak op deze manier mooie composities van het fruit in de cocktail. Serveer met een lepel.