Flammkuchen met pompoen en kruidensalade

Voor 1 flammkuchen
Bereidingstijd: 25 minuten

150 g pompoen, geschild
100 g ricotta
1 flammkuchenbodem
40 g blanke amandelen
1 tl kümmelzaadjes
1 handje kruidensalade (bijvoorbeeld frisée, rucola, bieslook, kervel, dragon)
1 el pompoenpitolie
1 el appelcider-azijn

1. Snijd de pompoen in plakjes of blokjes, blancheer in water met wat zout en laat uitlekken.
2. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm en verdeel de ricotta erover.
3. Leg de pompoen erop en strooi de amandelen en kümmel erover.
4. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
5. Meng de kruidensalade met olie, azijn en wat peper en zout. Verdeel de salade over de flammkuchen en serveer direct.

Kcal per persoon: 1185