Flammkuchen met forel, room en zoetzuur

Voor 1 flammkuchen
Bereidingstijd: 15 minuten

1 flammkuchenbodem
1 kleine rode ui, in dunne ringen
1 zure augurk, in dunne plakjes
75 g MonChou
75 g crème fraîche
2 takjes dille, de helft fijngehakt
100 g gerookte forelfilet
1 el citroenolie
1 tl mierikswortel
paar blaadjes little gem, fijngesneden

1. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm.
2. Meng de ui met de augurk en enkele eetlepels augurkennat en zet afgedekt weg.
3. Roer de MonChou los met de crème fraîche (houd 1 eetlepel crème fraîche achter) en meng de fijngehakte dille erdoor.
4. Verdeel dit mengsel in een dun laagje over de bodem. Verdeel de vis er in plukjes over en besprenkel met citroenolie.
5. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
6. Pluk intussen de overige takjes dille en meng met de sla door het ui-augurkmengsel.
7. Meng de mierikswortel met de overige crème fraîche. Schep dit over de flammkuchen en bedek met het slamengsel. Serveer meteen.

Tip
Je kunt de flammkuchen ook in een (vis)vorm snijden.

Kcal per persoon: 1360