Filipijnse ‘burrito’ met diamanthaas

Lunch of diner voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

600 g diamanthaas, in de lengte gehalveerd
50 ml ketjap manis
50 ml Chinese oestersaus
1 rode peper, fijngesneden
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
2 uien, in dunne halve ringen
4 teentjes knoflook, fijngesneden
400 g rijst
handje taugé, afgespoeld
2 el zonnebloemolie
1 klein bosje k­oriander, fijngehakt
4 grote tortilla’s
paar blaadjes romaine-sla
½ komkommer, in repen
6 tomaten, in parten
handje geroosterde, gezouten mais

1. Meng het vlees met de ketjap, oestersaus, rode peper, komijn en koriander, uien en knoflook. Laat afgedekt op het aanrecht 1 uur staan. Schep af en toe om.
2. Kook of stoom de rijst gaar en meng de taugé erdoor. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep droog. Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom enkele minuten. De buitenkant moet mooi donker zijn, van binnen mag het rauw blijven. Meng de marinade en ingrediënten er weer door en voeg de koriander toe. Laat het vlees even rusten en snijd in dikke repen.
3. Verhit de tortilla’s kort en beleg met de sla, komkommer, tomaat, rijst en het vlees. Bedruppel met wat vleesvocht. Rol op en serveer direct. Serveer de mais erbij voor een knapperig accent.

Kcal gehele recept: 890