Belgische borrelhap

De luxe ragoutsnacks van Te Voert Exclusief bieden borrelgenot van de bovenste plank: heerlijke rund-, kalfs- en kaaskroketten en natuurlijk de zeer geliefde garnalenkroket. Ook bijzonder smaakvolle bitterballen ontbreken niet in het assortiment. Zo serveer je met de Affligem bitterbal je gasten een snack waar ze beslist voor terugkomen.

Kenmerkend voor al deze ragoutsnacks van Te Voert is de hoeveelheid puur vlees van topkwaliteit. Een zorgvuldig samengestelde kruidenmelange, met bijvoorbeeld koriander, peterselie, nootmuskaat en peper, geeft de borrelhapjes extra pit. En de paneerlaag van deze snacks staat garant voor een lekker knapperig eindresultaat. Vanuit de diepvries even frituren en je zet in een handomdraai een perfect bittergarnituur op tafel.

Affligem Bitterbal
De Affligem bitterbal is een zeer smaakvolle bitterbal op basis van een mooie, lopende ragout die is bereid met het Belgische speciaalbier Affligem Dubbel. Dit bier heeft een mooie, rijke smaak die uitstekend past bij een bitterbal. De vulling bestaat uit rundvlees waarvan de draadjesstructuur goed zichtbaar is. De romige ragout, het bier en het vlees vullen elkaar goed aan en leveren een superlekker bitterbal op. Zodra je een hap neemt, komen de karakteristieke geuren vrij, heerlijk met een zelfgemaakte grove mosterdsaus. De bitterbal weegt 25 gram en heeft met zijn grove, witte paneerlaag een luxe uiterlijk. Hij maakt goede sier op een borrelplateau geserveerd op het terras, in de strandtent, in de kroeg of bij feesten en partijen.

Garnalenkroket
Bij onze zuiderburen is de garnalenkroket misschien wel het populairste borrelhapje aller tijden. Ook in het aanbod van Te Voert Exclusief is de garnalenkroket een van de absolute klassiekers. Hij bestaat voor veertig procent uit grijze gepelde garnalen en een smaakvolle garnalenbisque. De bisque is gemaakt van garnalenkoppen en een mooi groentepalet van ui, wortel, selderij en een snufje cayennepeper. Eenmaal opgekookt wordt de bisque afgeblust met een scheutje witte wijn. Daarna wordt het geheel gezeefd en tomatenconcentraat toegevoegd. De garnalenkroket krijgt tot slot een jasje van scharreleiwit en paneermeel. Verras je gast door de lichtzoete, knapperige kroketjes te serveren met een keuze uit meerdere sauzen, zoals kerrie-, mosterd- en ravigottesaus. Een partje citroen en wat verse kruiden maken dit borrelhapje echt helemaal af.

Bittertje
Bitterballen werden vroeger gegeten bij een bittertje, jenever of brandewijn met kruiden, vandaar de naam. Tegenwoordig is bier de meest gekozen drank bij een goede bitterbal. De Affligem bitterbal past prima bij speciaalbier, en niet alleen bij die van Affligem. Serveer de bitterbal daarom aan gasten die genieten van een speciaalbiertje. De bitterbal is ook te combineren met heel veel andere soorten drank, zowel met als zonder alcohol. Bij krachtige witte wijn of bij cola bijvoorbeeld.

Bier uit België
Affligem werd oorspronkelijk gebrouwen in de benedictijnenabdij van Affligem, ten westen van Brussel. De brouwerij werd voor het eerst al vermeld in 1074. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit bier elders in België gebrouwen en tegenwoordig is het een merk van Heineken. De abdij van Affligem blijft echter eigenaar van het merk en de recepten zullen niet veranderen. Affligem Dubbel is een donker bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,8%.