Donuts met drie soorten speciaalijs

30 stuks

10 donuts
1 el zwart sesamzaad
1 el zilverpoeder
10 frambozen kletskoppen
sesamijs (zie extra recept)
10 bollen basilicum-venkelsorbet (zie extra recept)
10 bollen watermeloen-citroengrasroomijs (zie extra recept)
½ bakje basilicumcress.
10 muntkletskoppen
1 el goudpoeder
penselen van witte chocolade

1. Bespuit 10 donuts met zilverspray (Culfine).
2. Schep er een bol sesamijs op en bestrooi met 1 el zwart sesamzaad en 1 el zilverpoeder (Culfine).
3. Bespuit 20 donuts met goudspray (Culfine).
4. Leg op de helft ervan 10 frambozen kletskoppen (Didess) op en schep hierop 10 bollen basilicum-venkelsorbet.
5. Garneer met de blaadjes van een ½ bakje basilicumcress.
6. Leg op de rest van de gouden donuts 10 muntkletskoppen (Didess) en schep hierop 10 bollen watermeloen-citroengrasroomijs.
7. Bestrooi met 1 el goudpoeder (Culfine).
8. Garneer het geheel met Rubens penselen van witte chocolade (Maison Niels de Veye)

Sesamijs
Voor 1 liter ijs

Breng 500 ml kokosmelk met 2 stokjes zoethout en 250 g suiker tegen de kook aan. Laat 15 minuten trekken op laag vuur. Verwijder de stokjes zoethout. Maal 100 g zwart sesamzaad fijn in een koffiemolen. Pureer in een keukenmachine 1 blikje uitgelekte gekookte zwarte bonen (à 400 g) met de kokosmelk en sesamzaad. Laat afkoelen en draai tot ijs in de machine.

Basilicum-venkelsorbet
Voor 1 liter ijs

Pureer in een blender 300 ml basilicumsiroop (Monin) met 250 g gaargekookte venkel, 400 ml water en het sap van 1 citroen. Passeer door een zeef en draai tot ijs in de machine.

Watermeloen-citroengrasroomijs
Voor 1 liter ijs

Breng 300 ml watermeloensiroop (Monin) met 400 ml water, 3 geplette stengels citroengras en 1 rode peper, over de lengte doormidden gesnede, tegen de kook aan. Laat 15 minuten trekken op laag vuur. Zeef en laat afkoelen. Draai tot ijs in de machine. Voeg er op het laatst nog 1 fijngehakte rode peper door (zonder zaden).