Courgettecrêpes met geroosterde oesterzwammen

Lunchgerecht voor 8 personen

2 courgettes (750 g)
4 g zout
50 ml eiwit
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g panko
500 g oesterzwammen
6 el olijfolie paar takjes citroentijm
4 baby-artisjokken
2 teentjes knoflook, gekneusd
150 g Comté
100 g Taggiasche olijven
100 ml pittige tomatensaus
(zie extra recept)

1. Rasp de courgettes op een grove rasp. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Doe over in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
2. Meng eiwit, Parmezaanse kaas en panko door de courgette en breng op smaak met zwarte peper.
3. Maak 8 hoopjes van het beslag op bakplaten bekleed met bakpapier en druk ze uit tot cirkels van 15 cm. Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
4. Haal de oesterzwammen los van elkaar en hussel ze om in een kom met de helft van de olie en de helft van de tijm. Rooster ze 15 minuten mee op een bakplaat in de oven met de courgettecrêpes.
5. Snijd de artisjokken in vieren en bak ze in de rest van de olijfolie met de rest van de tijm en de knoflook.
6. Serveer de crêpes gevuld met oesterzwammen, een paar parten artisjok, geraspte Comté, olijven en pittige tomatensaus.

2 courgettes (750 g)
4 g zout
50 ml eiwit
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g panko
500 g oesterzwammen
6 el olijfolie paar takjes citroentijm
4 baby-artisjokken
2 teentjes knoflook, gekneusd
150 g Comté
100 g Taggiasche olijven
100 ml pittige tomatensaus
(zie extra recept)

1. Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper circa 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak heel even mee.
2. Meng met de tomaat, kappertjes en olijven erdoor en roer goed. Breng de saus tegen de kook. Breng op smaak met wat zout en haal van het vuur.
3. Doe over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Kcal per persoon: 330