Christof Lang
Christof Lang is chef bij restaurant La Becasse in Aken (Duitsland).

“Ik ben klassiek Frans geschoold, dat is mijn basis. Alles wat ik doe, stoelt op die basis. Maar ook op mijn jarenlange ervaring in het buitenland en mijn samenwerking met chefs als Paul Bocuse en de gebroeders Troigros. Ik kook elke dag iets anders, anders raak ik verveeld. Ik hou niet van artistieke maniertjes, maar verwerk mijn ingrediënten zo puur mogelijk. Mijn Franse basis beperkt me overigens niet in mijn inspiratie, die haal ik overal vandaan. Ik maak net zo graag shabu-shabu met wagyu en enoki of zonnevis met yuzu en mandarijn. Ook door mijn directe buren laat ik me volop inspireren. Ik doe wekelijks inkopen in België en we zijn aangesloten bij een samenwerkingsverband tussen vijf restaurants in de grensregio: Crossing Borders. De overige betrokken restaurants zijn de Leuf, SOFA en Café Sjiek in Maastricht en Vivendum in Dilsen-Stokkem. We helpen elkaar, wisselen ideeën uit en organiseren gezamenlijk evenementen. En natuurlijk verwijzen we gasten naar elkaar door. Die hebben soms een beetje stimulans nodig om eens over de grens te kijken. Mede hierdoor mogen we in ons restaurant veel Nederlandse, Belgische en ook Franse gasten verwelkomen. In het recept dat ik voor Exclusief maak, is het beste van alle buren verenigd: Nederlandse tongfilet, Belgische truffels, Franse brioche en… een Duitse chef. Een winnend team!”