
Brownie zonder oven
Voor 12 blokjes
Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur wachten
250 g verse dadels, zonder pit 100 g amandelen 150 g walnoten paar druppels vanille-pasta 10 g cacaopoeder 100 g pure chocolade scheutje amandelmelk |
1. Pureer de dadels in een keukenmachine en haal ze eruit.
2. Pureer de amandelen met de noten grof in de keukenmachine. Voeg de dadels weer toe, samen met de vanille-pasta en het cacaopoeder en draai alles tot een pasta waarin de nootjes nog zichtbaar zijn.
3. Smelt intussen de chocolade au bain-marie met de amandelmelk. Schep de gesmolten chocolade al draaiend door de notenpasta.
4. Schep het mengsel in een lage schaal, bekleed met bakpapier, strijk glad en laat in de koeling een paar uur opstijven.
5. Stort op een snijplank en snijd in stukken van het gewenste formaat.
Tip
Je kunt de brownies uiteraard bestuiven met cacaopoeder. Veel spectaculairder maak je het door ze te bestuiven met fijn rood bietenpoeder. Dat maak je door gedroogde plakjes biet (of ongezouten bietenchips) heel fijn te malen in een keukenmachine of kruidenmolentje.
Kcal per persoon: 220