Brownie zonder oven

Voor 12 blokjes
Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur wachten

250 g verse dadels, zonder pit
100 g amandelen
150 g walnoten
paar druppels vanille-pasta
10 g cacaopoeder
100 g pure chocolade
scheutje amandelmelk

1. Pureer de dadels in een keuken­machine en haal ze eruit.
2. Pureer de amandelen met de noten grof in de keuken­machine. Voeg de dadels weer toe, samen met de vanille-pasta en het cacaopoeder en draai alles tot een pasta waarin de nootjes nog zichtbaar zijn.
3. Smelt intussen de chocolade au bain-marie met de amandelmelk. Schep de gesmolten chocolade al draaiend door de notenpasta.
4. Schep het mengsel in een lage schaal, bekleed met bakpapier, strijk glad en laat in de koeling een paar uur opstijven.
5. Stort op een snijplank en snijd in stukken van het gewenste formaat.

Tip
Je kunt de brownies uiteraard bestuiven met cacaopoeder. Veel spectaculairder maak je het door ze te bestuiven met fijn rood bietenpoeder. Dat maak je door gedroogde plakjes biet (of ongezouten bietenchips) heel fijn te malen in een keukenmachine of kruidenmolentje.

Kcal per persoon: 220