BBQ-garnalencocktail

Voorgerecht voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
+ 1 uur wachten

1 zak ongepelde rode Argentijnse garnalen, ontdooid
3 el olijfolie
1 tomaat
1 el gedroogde oregano
3 teentjes knoflook, fijngehakt
5 el mayonaise
2 el ketchup
1 tl worcestershiresaus
scheutje bourbonwhiskey
snuf cayennepeper

1. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Pureer de olijfolie met de tomaat, oregano en knoflook met de staafmixer. Schep dit mengsel door de garnalen en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een uur (of langer) afgedekt in de koeling marineren.
2. Meng intussen de mayonaise met de ketchup, worcestershiresaus en whiskey tot een simpele whiskeysaus. Voeg cayennepeper naar smaak toe (laat even intrekken voor je proeft, anders voeg je misschien te veel toe).
3. Stook een barbecue heet. Gril hierop met directe hitte de garnalen in 3-4 minuten net gaar (keer ze regelmatig). De marinade zal nu voor een deel verbranden, waardoor de garnalen een lekkere, rokerige smaak krijgen (de garnalen worden later gepeld, dus een donkere buitenzijde is niet erg). 
4. Serveer de garnalen in bakjes met de saus. Gasten mogen ze zelf pellen.

Tip
Voor nog meer rooksmaak aan deze heerlijke garnalen kun je nog wat rookmot op het vuur gooien voor of tijdens het grillen.

Kcal per persoon: 360

Wijntip: Feudi Visione Rosé (fles 75 cl, art. nr. 88646)