Arvid Burgers
Arvid Burgers is souschef bij Herberg Jan in Heiloo. Hij heeft een dochter van 5, Fajah Jazz.

‘‘Overdag komen er veel jonge gezinnen in ons restaurant. We zorgen dat kinderen zich echt welkom voelen. We hebben een speciale kinderkaart met een kleurplaat en puzzels erop. Er is een ballenbak, een spelcomputer een tafelvoetbalspel en er zijn verkleedkleren. Het entertainment loopt zelfs door tot in de keuken. Als ze willen, mogen kinderen namelijk zelf hun ijsje komen versieren. Dat is niet alleen leuk voor hen, maar ook voor ons als keukenbrigade. Zo’n kind wil vaak van alles weten en vraagt je de koksbuis van het lijf. Ik vind het ook belangrijk om kinderen zo bij het kookproces te betrekken. Dat doe ik thuis met mijn dochter ook. Ik heb een eigen moestuin en ze vindt het razend interessant om te zien hoe tomaten en bietjes groeien. Als ouder weet ik hoe lastig het kan zijn om je kind gezond te laten eten. Tot een jaar of twee lusten ze alles, maar daarna begint de grote lust-ik-nietfase. Dan moet je creatief worden en groente op een subtiele manier verwerken. De gouden tip: schaf een goede staafmixer aan. Fajah Jazz lust graag spaghetti, daar maak ik een saus bij boordevol gepureerde groente. Natuurlijk mag snacken en snoepen af en toe best, dus staan er ook frietjes met een snack bij ons op de kaart. Maar wil je eens niet voor de gemakkelijke weg gaan, dan heb je bij ons voldoende keuze voor een gezond alternatief dat zelfs bij de moeilijkste etertjes in de smaak valt, zoals een visje met groenten. En voor de allerkleinsten maken we daarvan met liefde een gezond ‘prakje’.”