Acqu tomata

Drankje voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten trekken

paar takjes kervel
1 bosje dragon
2 kilo tomaten
500 g friszure appels
(bijvoorbeeld Elstar)
500 g venkel
1 rode peper, zonder
zaadjes


1.
Maak ijsblokjes met takjes dragon en kervel erin.
2. Snijd de tomaten, appels en venkel in stukken. Houd 4 venkelstelen met groen apart.
3. Breng alle ingrediënten met 1 liter water tegen de kook en laat de bouillon 45 minuten op laag vuur trekken.
4. Giet af en passeer, als je een helder sap wilt, door een kaasdoek. Laat afkoelen.
5. Serveer het drankje met een stukje venkelsteel met groen en de kruidenijsblokjes.

TIPS
• Gebruik een speciale sappan voor dit gerecht. Doe alle gesneden ingrediënten gewassen in de zeef van de sappan. Plaats de zeef op het reservoir boven het kokende
water en sluit af met de deksel. Laat circa 1 uur stomen en tap het sap af uit het kraantje of slangetje. Breng op smaak met peper en zout.
• Dit sapje is heerlijk bij visgerechten