Exotische juwelen

Exotische juwelen Je geeft er gerechten en drankjes heel makkelijk een smaakvolle en kleurrijke twist mee: de exotische juwelen van Smeding Groenten en Fruit, Sligro's verspartner. Zo pimp je je dressing of dessert bijvoorbeeld heel eenvoudig met de zoetzure smaak van...

Lees meer

9 vragen aan Ernest van de Voort

9 vragen aan Ernest van de Voort Denk je dat circulariteit binnen de horeca onmogelijk is? Hoewel je ingrediënten weliswaar moeilijk kunt hergebruiken, zijn er toch voldoende kansen om ook in en rond de keuken volgens een kringloopeconomie te werken. Ernest van de...

Lees meer

Duurzaam dankzij koffiedik

  Duurzaam dankzij koffiedik Denk je aan duurzaam, dan denk je vast niet direct aan koffiedik. Toch is dit restproduct een waardevolle voedingsbodem voor de duurzaam geteelde oesterzwammen van GRO. Een eerlijk ingrediënt met een verhaal én de basis voor diverse...

Lees meer

A taste of Ireland

  A taste of Ireland Het Ierse merk O’Sullivan staat voor eerlijk rundvlees. De dieren leven het grootste deel van het jaar buiten met volop bewegingsvrijheid. Ze eten dankzij het gunstige klimaat altijd sappig gras. Bovendien gaat Ierland ver in duurzaamheid met het...

Lees meer

Eerlijk & heerlijk

Eerlijk & heerlijk Vind je het soms lastig een verantwoorde keuze te maken uit het ruime aanbod duurzame producten? Sligro helpt je met een mooie assortimentsselectie! Deze draagt de naam eerlijk & heerlijk en bestaat uit vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke...

Lees meer

Vis werkt met geitenlam

Vis werkt met geitenlam Over vrijwel de hele wereld staat het standaard op het menu, maar in onze contreien kom je geitenlamsvlees nog bar weinig tegen. Jammer, want het is ontzettend lekker. Thijs Vis van restaurant ’t Misverstant in Vught vertelt hoe geitenlamsvlees...

Lees meer

Hert: ook in de zomer

Hert: ook in de zomer Traditioneel gezien is hert verbonden aan het herfst- en winterseizoen, met een piek in de decembermaand. Ben je een chef met lef en wil je je gasten verrassen? Dan serveer je in de lente en de zomer Cervena, een smaakvol stukje hertenvlees uit...

Lees meer

Casper Reinders: koning concept

Casper Reinders: koning concept Koken is niet aan hem besteed en alcohol drinkt hij niet. Toch is Casper Reinders (mede-)eigenaar van 14 Amsterdamse horecazaken, waaronder Bumbu Kitchen en Jimmy Woo. Reinders zet met de interieurs zijn stempel op de spraakmakende,...

Lees meer

Alain Thiénot: lefgozer

Alain Thiénot: lefgozer Je moet het maar durven: een nieuw Champagnehuis starten. Dan moet je opboksen tegen grote Champagnehuizen die al honderden jaren bestaan en mondiale naamsbekendheid hebben. Alain Thiénot deed het toch in 1985. En nu kent de hele wereld ook...

Lees meer

Allround avocado

Exclusieve smaakmaker Allround avocado Kan de avocado ons nog verrassen? Jazeker! Bijvoorbeeld met avocado-olie, maar ook door de pit te gebruiken. We laten je zien welke culinaire toepassingen je erop los kunt laten. Dit varieert van poeder en boter tot zelfs honing....

Lees meer

Hemelse smaken

Grüner veltliner Hemelse smaken Hopelijk geen onbekende, de Grüner Veltliner! Het is de witte wijn uit Oostenrijk die al een tijdje bezig is aan een opmars en op de Amerikaanse markt liefkozend Groovy wordt genoemd. Wijn van de Grüner Veltliner-druif is hip and...

Lees meer

Lente kriebels

Puur lamsvlees van O'Sullivan Lente kriebels Het aanbod van jong en mals zuiglam betekent het startschot voor de lamsvleesperiode in het voorjaar. Het is een prachtig seizoensgebonden product dat door de zachte smaak een mooie primeur is voor op de menukaart! Sligro...

Lees meer

9 vragen van Gert Jan Hageman

9 vragen aan Gert Jan Hageman Hij werd kok op basis van de uitslag van een beroepskeuzetest en behaalde vervolgens in 1993 bij restaurant Vermeer een Michelinster. Gert Jan Hageman leek zijn roeping te hebben gevonden. Toch hing hij twee jaar later zijn buis aan de...

Lees meer

100% Cacao

Culinair met chocolade 100% Cacao Van voorgerecht tot dessert, met chocolade creëer je diepte en smaaknuance in zowel hartige als zoete gerechten. Hoe puurder de chocolade, hoe intenser het effect. Exclusief dook in de wondere wereld van pure chocolade. Laat je...

Lees meer

The best beef

100% kwaliteit van John Stone The best beef Alleen met het beste kwaliteitsvlees als uitgangspunt serveer je het beste vleesgerecht. En in dat kader valt steeds vaker de term dry aged beef. De laatste jaren stijgt de populariteit ervan enorm, maar bij het Ierse label...

Lees meer

Restaurant dertien

De mannen van restaurant dertien 'Experimenteren met afval MOET JE DURVEN' Chef-koks Pepijn Schmeink en Remco van Erp laten zien dat duurzaamheid en smaak de dikste maatjes zijn. In de keuken van het Rotterdamse restaurant Dertien bestaat geen afval. Daarvan maak je...

Lees meer

100% Wijn

Cépagewijn: gemaakt van één druivenras 100% wijn Cépagewijnen worden gemaakt van één druivensoort. Een van de wijnhuizen waar deze wijnen worden geproduceerd, is het Franse familiebedrijf Domaine Roux. Maak kennis met 100% Pinot Noir en 100% Chardonnay van dit...

Lees meer

Old Nordic

Old Nordic Cuisine Vikingchef Jesper Lynge Bergholdt aan het woord Wie aan Vikingen en eten denkt, denkt aan grote stukken gebraad mét been en tonnen vol pekelharing. Een weinig afwisselend menu zou je denken. Maar niets is minder waar, aldus de Deense chef-kok Jesper...

Lees meer

New Nordic

New Nordic Cuisine Het manifest van Meyer en Redzepi New Nordic Cuisine heeft een foodrevolutie op gang gebracht en daarmee langzaamaan heel Europa veroverd. De filosofie achter deze manier van koken? En wat je ermee kunt in je eigen keuken? Ontdek New Nordic Cuisine...

Lees meer

Het ultieme restproduct: boerenboter van den Eelder

Boerenboter van den Eelder Het ultieme restproduct Ambacht en vakmanschap staan bij familiebedrijf den Eelder voorop. En dat proef je terug in de boerenzuivel die ze hier produceren. De natuurlijke smaak van de frisse, zachte en romige boerenboter komt voort uit...

Lees meer

Stokvis: culinair erfgoed uit het hoge noorden

Stokvis: culinair erfgoed uit het hoge noorden Al in de tijd van de Vikingen ontdekten de inwoners van de Noorse eilandengroep Lofoten dat vis veel langer houdbaar is als je deze droogt. Zo ontstond Stokvis. Maak kennis met een van de lekkerste Noorse tradities. Hoe...

Lees meer

Two Chefs Brewing: bierbrouwen met een koksmuts op

Two chefs brewing Bierbrouwen met een koksmuts op Vrienden en voormalig chefs Martijn Disseldorp en Sanne Slijper zetten met het Amsterdamse biermerk Two Chefs Brewing de wereld van speciaalbieren op zijn kop. Hoe ze dat doen? Met originele creaties en een gezonde...

Lees meer

Hollandse geitenkaas van de Bettinehoeve

Een kijkje achter de schermen Hollandse geitenkaas van de Bettinehoeve De familie Ewijk van de Bettinehoeve in Etten-Leur was een van de pioniers op het gebied van Hollandse geitenkaas. Met hun Bettinehoeve startte ze ooit met twee geiten en groeiden ze in 25 jaar uit...

Lees meer

Zo belangrijk is gastvrijheid

Zo belangrijk is gastvrijheid Dat een geslaagd etentje voor de helft wordt bepaald door de kwaliteit van het eten en voor de helft door beleving, is algemeen bekend. Maar hoe haal je het beste uit je medewerkers waardoor ze je gasten een topavond bezorgen zodat deze...

Lees meer

7 vragen aan Joris Bijdendijk

7 vragen aan Joris Bijdendijk Hij is gek op groente, van de term ‘passie’ wil hij niks weten en innovaties moet je volgens hem altijd benutten. Joris Bijdendijk is executive chef van restaurant RIJKS in Amsterdam. En doet dingen graag net een beetje anders. 1. Je bent...

Lees meer

Zilte lekkernijen

Een zee aan mogelijkheden Zilte lekkernijen De vraag naar zeegroenten is de laatste jaren enorm toegenomen. Zeekraal en lamsoor zijn al lang geen onbekenden meer op de menukaart. Maar er valt nog veel meer zilte zaligheid te ontdekken. Wat te denken van...

Lees meer

Eerlijk wild met een goed verhaal

Eerlijk wild met een goed verhaal Het wild van verspartner Ruig Wild en Gevogelte staat garant voor kwaliteit, traceerbaarheid en respect voor het dier. We kopen het direct in bij de bron en de vakkundige jagers houden rekening met de vaste jachtperiodes...

Lees meer

3x zomerse stadsstranden

Zomer in de stad 3x zomerse stadsstranden Stadsstranden zijn booming business. Maar is een horecabedrijf aan een innercity-strand vergelijkbaar met een strandtent aan zee? Drie stadsstrandondernemers - van starter tot veteraan - vertellen over de uitdagingen. 1. De...

Lees meer

Rum revival

Rum revival Rum is terug van weggeweest! De eeuwenoude drank is mede dankzij de populaire zomercocktails bezig met een wereldwijde revival. Daarbij ontdekken steeds meer liefhebbers van een goed glas whisky dat de luxere, rijpere rums niet te versmaden zijn. De...

Lees meer

6x hete pepers

6x hete pepers Van mild-pittige kick in een zomerse vissalade tot een pikante madame-jeanettesaus bij geroosterde kip. Er zijn vermoedelijk net zoveel pepers als bereidingswijzen. Elke chef geeft er zijn eigen twist aan. Hoe zet jij je gasten in vuur en vlam? Zo weet...

Lees meer

Kip met pit

Kip met pit Een ideale kandidaat voor smaakvolle, exotische gerechten is de Kemper Landhoen, volgens vele topchefs de beste kip van Nederlandse bodem. Een kennismaking. Het idee waarmee oprichter Herman Kempers zijn bedrijf begin jaren negentig startte: samen met...

Lees meer