Thuy Le

Thuy Le Thuy Le is samen met partner Khoa Pham Van eigenaar van Viet Street. Dit Vietnamese eethuis heeft twee eigen vestigingen in Den Haag en is daarnaast te vinden in de Foodhallen in die stad. "Ik heb tot mijn achtste in Vietnam gewoond. En ook toen we in...

Lees meer

Danny Tsang

Danny Tsang Danny Tsang is eigenaar en chef bij Restaurant O&O in Sint Willebrord. Hij runt dit oriëntaalse restaurant (met 1 Michelinster) samen met zijn vrouw Helena en kinderen Monica, Wendy en Mike. "Mijn vrouw Helena komt uit Maleisië en ik uit HongKong. Wij zijn...

Lees meer

Kanida Satarpornjittakun

Kanida Satarpornjittakun Kanida Satarpornjittakun is eigenaresse en chef van Thai Signature, gevestigd in Den Haag en Alphen aan den Rijn. "Ik ben opgegroeid in Thailand en kwam naar Nederland toen ik eind twintig was. Uit mijn geboorteland herinner ik me vooral de...

Lees meer

Simon van Dun

Simon van Dun Simon van Dun is chef bij restaurant Dim Dining in Antwerpen, dat in november 2019 door Gault&Millau is uitgeroepen tot beste Aziatisch restaurant van België. "Bij Dim Dining doen we alles vanuit een Japanse filosofie. Voor mij betekent dat: werken met...

Lees meer

Junior Rijkschroeff

Junior Rijkschroeff Junior Rijkschroeff is chef en mede-eigenaar van restaurant De Basis in Enschede. De Basis serveert eerlijk, seizoensgebonden en ambachtelijk bereid eten. "Gezondheid is nooit een uitgangspunt als ik een gerecht bedenk, dat is altijd smaak. Maar...

Lees meer

Tom Hoefkens

Tom Hoefkens Tom Hoefkens is, samen met zijn broer Tim, eigenaar van Warehouse Antwerpen: een healthyfoodconcept binnen sportclub Het Eiland. "Vijf jaar geleden openden we onze sportclub, een jaar geleden hebben we daar de foodbar aan toegevoegd. Het idee achter beide...

Lees meer

Quinta Witzel

Quinta Witzel Samen met haar broer Gerrit Jan is Quinta Witzel eigenaar van Poké Perfect. Ze zijn gespecialiseerd in pokébowls en hebben vestigingen in Amsterdam en Utrecht. ‘‘Onze moeder zei vroeger vaak: ‘Je lichaam is je tempel.’ Ik moest daar altijd om lachen,...

Lees meer

Pepijn Schmeink

Pepijn Schmeink Pepijn Schmeink is mede-eigenaar en chef van Jack Bean in Rotterdam. Jack Bean serveert honderd procent plantaardige fastfood. ‘‘Het is prima om af en toe van een stukje vlees of vis te genieten, maar de norm voor het dagelijks menu zou plantaardig...

Lees meer

Marc Tibben

Marc Tibben Marc Tibben is eigenaar van restaurant Kartoffel, een Duits georiënteerd restaurant aan de gracht van Utrecht. "Het idee voor Kartoffel ontstond op het Oktoberfest in München, waar ik elk jaar met een groep vrienden geniet van het heerlijke eten en...

Lees meer

Iete Braeken

Iete Braeken Iete Braeken is horecamanager bij Brasserie Net even Anders, onderdeel van Thermae Son. De kaart is geïnspireerd op de Belgische keuken. "Ik ben zelf in Vlaanderen geboren, dus de focus op de Belgische keuken is voor mij heel logisch. Toch zijn er in...

Lees meer

Christof Lang

Christof Lang Christof Lang is chef bij restaurant La Becasse in Aken (Duitsland). "Ik ben klassiek Frans geschoold, dat is mijn basis. Alles wat ik doe, stoelt op die basis. Maar ook op mijn jarenlange ervaring in het buitenland en mijn samenwerking met chefs als...

Lees meer

Sanne Cox

Sanne Cox Sanne Cox is directeur bij Cox & Co. Het Schnitzelparadies is een van de concepten die onder dit concern valt, met vestigingen in Roermond, Venlo en Maastricht. "Toen we een jaar of acht geleden de kans kregen om een restaurant te openen tegenover de...

Lees meer

Arvid Burgers

Arvid Burgers Arvid Burgers is souschef bij Herberg Jan in Heiloo. Hij heeft een dochter van 5, Fajah Jazz. ‘‘Overdag komen er veel jonge gezinnen in ons restaurant. We zorgen dat kinderen zich echt welkom voelen. We hebben een speciale kinderkaart met een...

Lees meer

Sebastiaan Dekker

Sebastiaan Dekker Sebastiaan Dekker is mede-eigenaar en chef bij Brasserie De Zeezot in Westkapelle. Hij heeft twee dochters: Ive (3) en Fem (10 maanden). ‘‘Mijn vrouw Linda is gastvrouw van De Zeezot, dus samen houden we zowel de zaak als het gezin...

Lees meer

Miranda Maas

Miranda Maas Miranda Maas is chef bij restaurant Het Hooihuis in Roosendaal. Haar zoontje Jagger is 7 jaar. ‘‘Vooral bij mooi weer is het hier een paradijs voor kinderen. We hebben een grote tuin met een boomhut waar ze heerlijk kunnen spelen. Ook culinair...

Lees meer

Sabrina laagwater

Sabrina Laagwater Sabrina Laagwater is chef en mede-eigenaar van De Eetalage in Lelystad. Met haar partner, zowel zakelijk als privé, heeft ze drie kinderen: Zoë (13), Kymo (11) en Lizzy (8). ‘‘Vroeger dacht ik altijd: als ik ooit een eigen horecazaak...

Lees meer

Xander Hasaart

Xander Hasaart Xander Hasaart Xander Hasaart is eigenaar van Par Hasard. Deze op het Belgische frietkot gebaseerde zaak heeft vijf vestigingen, de zesde is in ontwikkeling. ‘‘Weinig handelingen, hoge kwaliteit, alles vers. Dat zijn de uitgangspunten in al...

Lees meer

Patrick Kooijman

Patrick Kooijman Patrick Kooijman Patrick Kooijman is vestigingsmanager bij Frites Atelier Gent. Deze vijfde vestiging van de keten van Sergio Herman werd afgelopen najaar geopend. ‘‘Van het snijden, wassen en transport tot het bakken en serveren van de...

Lees meer

Ingeborg Poel

Ingeborg Poel Ingeborg Poel Ingeborg Poel is, met haar man Marco, eigenaar van het Swolsch Friethuys in Zwolle. In 2017 stonden zij op 1 in de Nationale Friettest van het Algemeen Dagblad. ‘‘Sinds we op 1 stonden in de Nationale Friettest van het AD...

Lees meer

Martin Zwerts

Martin Zwerts Martin Zwerts Martin Zwerts is eigenaar van Friture Martin Zwerts in Eindhoven. Zijn friet is in de wijde omgeving van Eindhoven bekend – en nu zelfs ook in Singapore. ‘‘Het begint allemaal met goede aardappelen. We krijgen ze geschild...

Lees meer

Sven Schultz

‘Mensen willen niet van een standaard wit bordje eten, maar verrast worden door de presentatie’ ‘‘TOF is een pop-uprestaurant waarbij bij elke gang een nieuwe tafel naar binnen wordt gerold, onder begeleiding van licht, geluid, beeld en special effects....

Lees meer

Robert Danse

‘Je kunt met kerst best wat gezonder eten, zonder dat dat ten koste gaat van smaak of sfeer’ ‘‘Met kerst mag alles net wat spectaculairder en spannender. Waar mogelijk proberen we aan te sluiten bij smaakherinneringen. Daar spelen we in deze periode...

Lees meer

Guus Föllings

‘Steeds meer organisaties zien in dat een iets hoger prijskaartje zich uiteindelijk wel uitbetaalt’ ‘‘Wij bieden een totaalconcept voor events, van locatie tot aankleding, entertainment en natuurlijk ook food. Als er een aanvraag binnenkomt, kijken we daar...

Lees meer

Henry van der Veer

‘Hoe groot het gezelschap ook is, wij maken elk gerecht met aandacht’ ‘‘Voor een cateraar voor bedrijfsevenementen en bruiloften is de feest­dagen­periode niet per se de drukste tijd van het jaar. Natuurlijk staan er de nodige kerstborrels en...

Lees meer

Appèl

VERLEIDEN TOT BETERE KEUZES Een goed bedrijfsrestaurant is belangrijk voor de tevredenheid van medewerkers, zo weten ze bij bedrijfscateraar Appèl. “Er is steeds meer bewustzijn over de rol van voeding op gezondheid”, vertelt Cecile Theunissen, manager mvo...

Lees meer