Algentaartjes met groene appel

Dessert voor 4 – 6 personen

Taartjes
1/2 limoen
1 rijpe avocado, geschild
200 g mascarpone
4 g algenpoeder
25 g fijne kristalsuiker
1 Granny Smith appel (met schil)
4 – 6 ronde taartbodems (7 cm, Pidy Gourmet)
Gelei
100 ml appelsap
1 blaadje gelatine
1 tl algenpoeder
Saus
50 ml gezoete slagroom
1 tl algenpoeder
1 el avocado-olie
blaadjes Atsina Cress

1. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Maak de taartvulling door de avocado te pureren met de mascarpone, algenpoeder, limoenschil, 1 el limoensap en kristalsuiker.
2. Snijd de zijkanten van de appel. Snijd in flinterdunne plakjes met de snijmachine.
3. Schep de vulling in bolvorm met een ijslepel op de taartbodems. Bedek de vulling met een waaier van appelschijfjes.
4. Maak gelei van de appelsap, gelatine en algenpoeder. Laat afkoelen tot de gelatine begint te hangen en kwast de appel er mee in. Laat opstijven.
5. Meng voor de saus de slagroom met het algenpoeder en maak er cirkels mee op de borden. Leg de taartjes in de cirkels en druppel er avocado-olie omheen. Garneer met blaadjes Atsina Cress.

Kcal per persoon: 560