Algencrêpes met bladgoud

Dessert (ca. 18 stuks)

Flensjes
400 ml melk
50 g fijne kristalsuiker
4 eieren (m)
25 g boter, gesmolten
125 g patentbloem
15 g algenpoeder
4 g bakpoeder (1 tl)
Vulling
500 g mascarpone
50 g fijne kristalsuiker
1 tl muntgroene kleurstof
geraspte schil van 1 limoen
150 g witte chocolade
5 g algenpoeder
18 velletjes bladgoud

1. Mix alle ingrediënten voor de flensjes met een staafmixer tot een dun beslag. Bak hiervan 10 dunne flensjes van 20 cm doorsnee.
2. Klop de mascarpone los met de suiker, kleurstof en limoenschil.
3. Leg een ruim stuk vershoudfolie op een bord en stapel de flensjes op elkaar met steeds een laagje mascarponecrème ertussen. Sluit af met een flensje. Wikkel de stapel strak in en vries 4 uur in.
4. Smelt de witte chocolade en giet het over de stapel flensjes. Laat opstijven.
5. Snijd de zijkanten van de flensjes af zodat er een vierkant ontstaat (de afgesneden zijkanten gebruik je niet). Snijd het vierkant vervolgens in 9 kleinere vierkantjes. Zeef er algenpoeder over en snijd diagonaal doormidden. Serveer elk stapeltje crêpes met een stukje bladgoud erop.

Kcal per persoon: 1170